Когато мъжете престанат да търсят майка, а жените спират да

...
 
Когато мъжете престанат да търсят майка, а жените спират да
Коментари Харесай

Умберто Галимберти: „Мъжете търсят абсолютната любов“

 

Когато мъжете престанат да търсят майка, а дамите стопират да търсят татко, тогава ще се срещнат като възрастни, подготвени да се обичат

Трудно е мъжете да обичат, тъй като в любовта се придържат към правилото „ всичко или нищо “, сподели италианският психоаналитик Умберто Галимберти. Той е уверен, че единствено тези, които са разпознали и приели своя женски съставен елемент в себе си, могат да влязат в в действителност близки връзки.

 

Умберто Галимберти: Любовта е връзка. „ Ти и аз “ е това, върху което надграждат. Жените могат да се разделят на две: тялото им е предопределено за двама, то е способно да носи дете. В сходство с биологията си те живеят, мислят за себе си, построяват живота си в режим „ дует “ и това естествено се демонстрира във връзката с колегата.

 

Мъжът живее в „ моно ” режим: той е нарцистичен, фокусиран най-вече върху себе си. За него връзките са самобитно допълнение, нещо външно. Така че способността да обичаш в началото е присъща на дамата, а любовта е на първо място женски опит.

 

Но могат ли мъжете да се научат да обичат?

 

Да, при изискване, че разпознаят съществуването на женски съставен елемент в себе си. Биолозите и психоаналитиците са съгласни, че нашата персона постоянно съдържа част от противоположния пол. И тази част дефинира доста. Мъжете с задоволително мощно „ аз “ са в положение умерено да възприемат своята женска страна и съумяват да влязат в любовна връзка.

 

Тези, които нямат убеденост, се усещат задължени да играят неустрашимост непременно. В този случай те не са в положение да одобряват различен човек и затова да приспособят възприятието на обич. Връзките им с дамите не не престават дълго и не са дълбоки: те събират любовни победи или избират ослепителни хубавици, единствено с цел да потвърдят своята неустрашимост. Те не влизат в дълбоки персонални връзки с различен.

 

Значи ли, че в случай че мъжете не разпознават женския съставен елемент в себе си, те са затворени за любовта?

 

Съвсем вярно. Тази женска част от тяхната персона не се разпознава от тях. И всичко, което остава в несъзнаваното, е незряло, импулсивно, не може да се проучва и не се развива. Такива мъже търсят безспорното в любовта, показвайки авторитаризъм и в това време инфантилизъм: те се управляват от мотото „ всичко или нищо “.

Те не знаят езика на любовта, липсват им думи, по тази причина минават към деяние.

 

Защо любовта ги изважда от равновесие?

 

Защото това възприятие допуска степен на умствено развиване, която те не са постигнали. За да изразят любовта и да изживеят това възприятие, тъй че да не претрупва главата, мъжете се нуждаят от специфичен език и мислене.

 

Какво желаят мъжете от женската обич през днешния ден?

 

Тъй като мъжете обичат като дете, те биха желали да бъдат обичани като деца. И чакат от дамата, че тя ще ги разбере и одобри абсолютно като майка. Именно с такива жени-майки те построяват взаимен живот. Понякога те търсят втори женски архетип в профил – блудницата. Тези мъже резервират подрастващия си модел на държание, като прилежно се прибират вкъщи вечер.

 

Да станеш възрастен значи да преодолееш този стадий. Когато мъжете престанат да търсят майка, а дамите стопират да търсят татко, тогава ще се срещнат като възрастни, подготвени да се обичат. Но за разлика от любовта, която са получили в детството, тази обич към този момент няма да бъде безусловна – тя ще зависи от това какъв брой прелестно е за мъжа и дамата да бъдат дружно, какъв брой щастливи са в една връзка. Това е дълъг и сложен път, съпоставим с човешкия живот и по него мъжете и дамите ще би трябвало да се научат по какъв начин да се освободят от наследството си.

 

Какво би трябвало да създадат дамите, с цел да ги обичат мъжете по -добре?

 

Майките би трябвало да оказват помощ на синовете си да одобряват „ женската “ част от тяхната персона. Но не ги натиквайте в ъгъла, избягвайте прямотата, не презирайте мъжествеността. Като цяло дамите биха могли да останат на завладените позиции, само че да оставят малко място на мъжете.

Оставете мъжа да работи, да мисли, да взема решения самичък. Дори когато става въпрос за взаимен живот. Именно в тази област дамите постоянно желаят да запазят цялостна власт.

 

Мъжете и дамите в този момент овладяват избран трети метод и това е единственият вероятен излаз. Ще пристигна ден, когато дамите ще се научат да пазят свободата си без експанзия и без искания. И мъжете ще стигнат до друго схващане за мъжествеността, при което няма да има подражателство на дамите и тяхната зависимост.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР